13 Mayıs 2017 Cumartesi

Genel değerlendirme 1

        Ben ne zaman büyük adam olurum bilmiyorum. Ama nasıl olurum bunu az da olsa biliyorum ne zaman futbol ve iddia ile ilişkimi kesersem. Ne zaman bu bozulmuş siyasi yapıları takmaz ve görmezden gelirsem işte o zaman biraz da olsa ilerlerim diye düşünüyorum.

        Futbol insana hiç bir şey katmaz. Üstüne zamanınızı paranızı ve motivasyonunuzu alır. Futbol ve benzeri sporların son yıllarda bu kadar çok izlenmesi bence birazda statükosunu korumaya meraklı kurumların bizleri zorlaması üzerinedir. İnsanlar o kadar çok futbol konuşuyor ki kimse ülke gündemini takip etmiyor. Bence bir ülkede spor ne kadar çok izleniyorsa o ülke o kadar geri kalır. Bence spor toplumları tahmin edildiğince ileri götürmez, zaman içinde daha da geri götürür.

         Sizce ülkemizde ortalama bir insan kaç spor müsabakası izliyor ? kaç defa sanatsal bir faaliyete katılıyor ? kaç defa bir tartışma programını izliyor ? Bunların bu derece izlenmesinin ise temel nedeni bozulmuş siyasi yapılardır. Bence dünya yeni bir düzene gidiyor. Tüm devletler yıkılması gerekiyor  ve şehir devletleri gibi yeni bir yapılanma şart !

         Aşırıya varan bir futbol takımı taraftarlığının partizanlıktan farkı yoktur. Kendi takımına sonsuz saygı rakiplere sonsuz hakaret ile yola çıkan insanların toplum için ne kadar zararlı olduğunu zamanla anlayacağız. Mesela en basit yolla aynı düşünmediğimiz insanlara karşı olan öfkemizi sistemli olarak geliştirmeyi öğreniyoruz futbol taraftarlığı sayesinde ....

        Çevrenizde ki insanlar yeteneklerine göre mi hayatta bir yere geliyor yoksa siyasi görüşleri bunları etkiliyor mu ? Eğer siyasi görüşleri etkiliyorsa, yani partizan tavırlı insanlar dar görüşlü , bilgisiz olmasına rağmen bir yere geliyorsa, bu o sistemin ne kadar arızalı olduğunu ortaya koymaz mı? Ülkemiz de insanlar suç işlediğinde bile cezasını çekerken hangi görüşte olduğu ne kadar kazandığı dikkate alınıyorsa bu mevcut sistemin çökmesine kesin gözüyle bakılamaz mı ?

        Ve dostlar bir şeyin farkına varmalıyız. İnsan bu hayatta sadece 1 kişiyi seçer ve onu seçme hakkını kimseye vermeyin . İnsan ne Ailesini ne de çocuğunu seçemez sadece eşini seçer. Bu yüzden zamanı gelinceye kadar bekleyin bu söylediklerimden asla berduşluk ve benzeri şeyler sezmeyin.


Bizimle iletişime geçin

Ad

E-posta *

Mesaj *

Katkıda bulunanlar