15 Mart 2017 Çarşamba

bireylerin geliecek planlaması

-hep düşünürüm gelecek neden bu kadar önemli ?
gelecek de ne olmalıyım ?
veya bir iş planlaması yaparken hangi işi seçmeliyim ?
aslında bu soruları soran insan ileri ki yaşantısında ki yaşam kalitesini artırmayı amaçlayan insandır.
Sıkıntı ise yaşam kalitesi acaba yaptığınız işle ne kadar orantılı artar. Mesela sadece maaşı yüksek diye sevmediğiniz bir işi yapmak ne kadar mantıklı ?
ya da sabah 6.45 de kalkıp akşam 5.30 da işten çıkıp eve gelesi yemek yemeyle beraber saat 7 oldu geriye ne kaldı yaşam kalitesini arttırmak demek işe kaliteli bir elbise ile gitmek midir?

Bence yaşam kalitesini arttırmak bireyin kendine ayırdığı zamanla alakalıdır. Bu yüzdendir ki herkes emekli olmayı hayal eder. Tüm gün yüzünü görmediğiniz ama size çok para veren bir baba size ne kadar yardımcı olabilir ki veya bir kocanız var yada karınız sadece günde 1 saat baş başa kalıyorsunuz. İnsanlar neden çok fazla kazanıp çok fazla harcamayı düşünüyor belki de daha az çalışıp daha az kazanıp yaşantımıza daha güzel devam edebiliriz. örneğin kaliteli bir diplomanız var günde 4-5 saat çalışarak ayda 1.500 tl kazanarak yaşamak mı ? Yoksa günde 9-10 saat çalışarak sürekli stres altında vücudunuzu ve en önemlisi beyninizi yıpratarak hayattan hiç bir zevk almadan 30 yıl ağır bir tempoda çalıştıktan sonra size geriye ne kalıyor ki ? hayatınızın en güzel yıllarınızı iş yerinde saçma sapan işlerle uğraşarak geçirmek size ne katabilir ? Günümüz teknolojisinde milleti günde 9-10 saat çalıştırmak bence tek düşünce milleti yor fazla düşünmesin yor fazla zorlamasın birde morfin olarak futbol gb. aptalca uğraşları yükle tamam beyin günlük kapesitesini doldurdu.
Adına modern çağ denilen insanların yaşantısını izleyin birde köylerdeki yaşantıyı izleyin bir köylü yılda kaç saat çalışıyor ? bir şehirli yılda kaç saat çalışıyor sizce ...

yani benim bu yazımda anlatmak istediğim bir evden beklentilerimiz bellidir. sadece daha iyi bir evde oturmak için günde 3-4 saat fazla çalışmaya değer mi ? İnsanlar sürekli para arzuluyor. para kazanmak için verdiği uğraş ve kazandıktan sonra harcadığı şeyleri kıyaslayın biraz bence günümüzde insanlar çok israf ediyor. Bunun neticesinde fazla çalışıyor. Onca robot geliştiriliyor ama hala insanlar fabrikada veya başka yerlerde çalışıyor bir asgeri ücretli işçi karı koca köyden şehre geliyor tüm ömrü boyunca çalışıyor ve yolun sonunda sadece 1 ev ve 1 araba !!! oda şanslıysa tutumlu sa insanlar boş yere hedef büyütüyor bu hayatta kural basit bence ne kadar az çalışıyorsan o kadar iyi bir insan günde 10 saat boyunca değil 24 saat de montaj da çalışsa kişisel bir yetenek geliştirmez yetenek kısıtlı bilgi kısıtlı işin seni hiç geliştirmiyor sadece bant yapıştır. emin olun ki kimse bantı iyi yapıştırdın diye kimseye fazla para vermez veya 20 yılda çalışsa pek fazla maaşı da rütbesi de artmaz. ama o kişi köyünde kalsa her türlü daha fazla bilgi birikimi olur bir montaj işçisi ile bir köylü kıyaslanamaz. Köylü her şeyinin planlamasını yapar. Peki insanlar neden köyden şehre geliyor ? para , refah seviyesini arttırmak , evlatlarını iyi okutmak diyorlar
ben bir köylünün asgeri ücret kazandığını görmedim
bir çok köyde okuyan arkadaşım öğretmen doktor olurken şehirde okumayan arkadaşlarım oldu
refah seviyesine gelirsek eşinizle beraber çalışsanız bile emin olun hiç bir zaman hayal ettiğiniz refah seviyesine ulaşamazsınız.

İşte bu yüzden benim iki önerim var ya beklentileri düşürün örneğin bir eviniz var 200.000 tl satıp faize yatır yılda 20.000 TL eder. bir sahil kasabasında rahat yaşarsınız. ikinci önerim ise eğer şehirde kalıp savaşacaksanız çok sağlam planlar kurun yalnız 1 ev 1 araba için bu şehir yaşantısı çekilmez yolun sonun da o kadar çok kazananın ki değdi ulan be demelisiniz. Evlatlarınızı öyle okutun ki meslek önemli değil genel kültür seviyesi yüksek olsun bu hayatta beyin her zaman paradan önemlidir. En önemli yatırım beyne yapılandır.





                                                                                                                     





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizimle iletişime geçin

Ad

E-posta *

Mesaj *

Katkıda bulunanlar