15 Mart 2017 Çarşamba

Giderek Dünya'nın kararması

Dünya her geçen gün yaşanmaz bir hal alıyor. Her yerde ırkçılık ve din bazlı bloklaşmalar gittikçe artıyor. En basitinden Avrupa'da bir bir iktidara aşırı sağ partileri geliyor. halbuki bizim gibi gelicek kaygısı olan insanların umudu Avrupa demokrasisi bizim coğrafyamıza gelmesi iken resmen bizim ve Orta Doğu' nun siyasi anlayışı Avrupa ya egemen oluyor. Acaba dünya daha çok duvarın örüldüğü daha çok blokların olduğu bir yer mi oluyor? Kime sorarsan sor suç bizim değil diyor ama bence tüm ülkeler suçlu mesela Türkiye'de Suriyeli olmak nasıl bir şey hiç düşündün mü? Bombalar patlıyor anan baban ölmüş cepte 3 kuruş para yok ülkenden kaçmışsın adamlar sana nasıl muamele yapıyor. yani demokrasi ve özgürlükler yerine düşmanlık tohumları ekiliyor. bu tohumlar günün birinde filizlenecek bugün Hollanda'da Polis yerdeki vatandaşa köpek ile saldırıyor. Türkiye'de birine Ermeni demek adam öldürmek için haklı sebep ...

Dünyada çok fazla siyah ve beyaz olmaya başladı...
Fidel ölüyor Küba yas halinde , ama Amerika'daki Kübalılar kutlama yapıyor.
Bir anlayış vardır ya başarırsan kahraman başaramazsan hain olursun. Günümüzde başarsan bile bir blok seni hain ilan ediyor bugün Türkiye'de yaşayanların ortak bir paydası var mı ? hayır bir devlet düşünün her şeyi tartışılıyor her yerinden çekiliyor herkes bir tarafına saldırıyor ama sorsan vatan aşkından yapıyorlar. Nasıl diyordu Nazım Hikmet Evet, vatan hainiyim, siz vatanperversiniz, siz yurt seversiniz ben yurt hainiyim nede olsa vatanı sevmek önce devletin malı deniz yemeyen keriz. Mantığıyla başlar.

Ülkemiz dünya çapında geri kalmış bir ülke imajı çiziyor. Hangi alana bakarsanız bakın illa bir geri kalmışlık görüyoruz sanırım bunun nedeni bir önceki asrın kafa yapısıyla ortalıkta dolanan tipleri lider yapmamız hatta bazılarını bıraksan kımız içip Çin seddine saldıracak !

Kısacası bence Türkiye ileriye gitmek istiyorsa önce bu geri kafalı zihniyetlerden kurtulmalı nasıl olur bilemem ama bu zihniyetler sadece kendilerini değil aynı zaman da ülkemizi de yakıyorlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizimle iletişime geçin

Ad

E-posta *

Mesaj *

Katkıda bulunanlar