31 Mart 2017 Cuma

İnsan ve insanlar hakkında

          İnsan düşünen, Sosyal bir hayvandır. Bu yüzden en nefret ettiğim insan tipi düşünemeyen ve sosyalleşemeyen. Düşünmemeden kastettiğim hiç bir fikri olmayan asla iki adım ötesini planlamayan hiç bir şey üretmeyen sürekli sağa sola laf atan insan tipi maalesef ki ülkemizde pek azımsanmayacak kadar  bu insanlardan vardır.Sosyalleşmekten kast ettiğim ise insanın gidip sinema izlemesi kafede arkadaşlarıyla takılması değil, kastettiğim yeni insanları tanıma çabası Dünyayı tanıma çabası

            Her insanın bence bir hayali olmalı bir işle iştigal olmalı. çünkü insan boş gezenin boş kalfası olamaz. Ne diyor hayatının bir saatini bile boşa harcamaya cüret edebilen kimse hayatının değerini anlamamıştır. Çevremize bakıyoruz değil bir saati bir ömrü boşa geçiren insanlar var. İnanmadığı halde bir ideolojiyi savunan iş adamları , yazarlar  ben bunlara kısaca her devrin şakşakçısı diyorum. Bir gün o parti bir gün bu parti. Bir insan hayattan ne isteyebilir ki ? Mutlu bir aile iyi bir iş para fln ister ama bu şakşakçılar yolun başında iyi bir araba , ev için susarlar bakarsın sonra ev araba iş .... her şeye sahip olur ama duramaz çünkü bilir ki durursa işi biter. Bu adamlar ölünce bile arkalarından hoş sözle anılmazlar. Hiç Sabahattin Ali ile Necip Fazıl bir tutulur mu ?  Sağdan soldan para toplayıp onların tetikçiliğini üstlenen insanlarla ceza evlerinde bile düşüncelerinden vazgeçmeyen insanlar bir tutulamazlar.

           İşte bu yüzden dostlar unutmamız gereken ilk şey insanlar eserleri ile değil karakterleri ile anılırlar. Evlatlarınıza iyi örnek olun. İş hayatınızda bir kaç yüz lira için fırıldak gibi dönmeyin bizden önceki kuşak bize örnek olamadı ve ülke bu halde biz daha erdemli daha kişilikli durmalıyız. Gelecek de gençlere iyi örnek olun bugün karşılaştığınız her şeyi zihninizin derinliklerine not edin! edin ki ileride aynı hataları yapmayın.

           Çocuklarımıza büyünce ne olacaksın ? sorusu yerine nasıl daha iyi bir insan olur onu öğretmeliyiz. Kitap okumayan sağda solda kötü alışkanlıklara sahip olan bir nesil yalnız kendini yakmaz bizi de yakar. Ülkemizde gerçekten çağdaş demokratik insan sayısı çok az biz çok iyi örnek olmalıyız. her yerde demokrasinin çağdaşlığın gerekliliğini ortaya koymalıyız.

           Örnek vermek gerekirse ileride bir kurumda müdür olursanız tüm altınızda çalışan insanlarla ayrı ayrı samimiyet kurun , Güvenlik , Hademe vb. kişilerle ne kadar samimi olursanız o kadar iyi bazı şeyler en alttan gelmez en üstten gelir. Önce en üstteki harekete geçmeli. Bugün stajyer olarak gördüğünüz saygısızlıkları kafanıza kaydedin ileride sizin yanınızda böyle olaylara izin vermeyin en basit olarak bu bile bir şeyleri değiştirmektir.

           Bir şeylerden sürekli şikayet etmek bizleri ileri götürmez biz o yanlışları görüp düzeltmeliyiz. Anca dünya o zaman yaşanacak bir yer haline gelir bugün birini kendi partililerine kıyak geçiyor diye yarın bizimde kendi arkadaşlarımıza kıyak geçeceğimiz anlamına gelmez unutmayın kötüler iyilerden güçlü oldukları için kazanmaz. İyiler pes ettiği için kazanır. Biz her zaman bir şeyleri değiştirebileceğimize inanmalıyız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bizimle iletişime geçin

Ad

E-posta *

Mesaj *

Katkıda bulunanlar